Uppdaterade / Last Uppdate 2018-07-01
Your Chevy  BigBlock Headquarter !

Kundservice Om oss
   Start      Vad händer i verkstan just nu !!      Resultat      Topplock Info      Verkstads utrusning      Olika Reportage   
Snöskoter
  Fakta 2-Stroke Power
Bil
  V8 lite olika koncept som byggts här.
  Rallycross / Racing /Rally
  Gata & Turbo l
Öhlins Fjädring för bilar.
Dyno / Motoroptimering
Motor delar/PFR kamaxlar / Motorstyrsystem

PFRacing
sedan år 2002


Här ovan ser ni en RLE 1500cc motor som är uppdaterad här hos PFR ca 270hp monster vrid.


Fakta 2-Stroke Power » Snöskoter » Fakta 2-Stroke Power
PF Racing har år efter år visat vad vi kan genom åtskilliga segrar inom skotersporten i Norden & Usa / Canada.
Över  35 totala Mästerskaps Vinster och flera 100 deltvälings vinster har det blivit inom skoter värden
dvs Dragrace/snowcross/watercross etc .
Våra motorer & bearbetningar är inga "pappers produkter" utan är "Race Proven Performance". 


(Här nedan Urban Erixons Prostock maskin med otaliga rekord och vinster i facit = 275+hp) 


 
Jag har valt att samman fatta alla grundläggande trimnings steg på en å samma sida och ge er en större inblick i vad det är hur dessa trimningar skall länkas ihop för bästa prestanda. Det många av i branschen totalt glömmer att prata om är väl hur maskin beter sig alltså inte bara Hp på topp utan effekt uppbyggnaden och effektytan.Där är PFR pionjärer på att forska om det när vi dyno körde våra koncept på ett speciellt sätt för att få fram fakta och vist blev det snack om detta men när målflaggan sagt sitt så spreds denna metod och idag är det ett mer vanligt sätt att effekt mäta på. Men vi har lämna den metoden som vi tog fram för 10år sedan och utveckla allt mer så än idag har många några år att jobba igen. Ska man följa utvecklingen eller leda den ?

Varför står det olika steg på portningar?

Steg 1:
Vår absoluta stor säljare det är gjort 100tals cylindrar genom åren. Jag törs påstå att detta trim steg är helt klart bästa kontar Pris prestanda. Detta steg är nått som är framtaget till i stort sett samtliga Skotrar på marknaden..Vi jobbar oavbrutet med att ta fram dessa portningar på alla nya maskiner som  kommer på marknaden. PFracing har ett utomordentligt bra samarbete med Skoterhandlare runt norden och genom detta finns möjligheten att få fram test maskiner och piloter som är till storhjälp. Dessa känsel spröt är det viktigaste Gemte Dynon i dessa framtagningar. Om uppgiften varit att ”bara” höja effekten hade det vart enkelt! Men det är Dynamiken + effekten= Få motorn att svara bättre/bygga effekt snabbare gå renare samt ge mer effekt. Dessa är grund pelaren i portningen. 99% av Maskinerna om dom har EFi har överskott bränsle som tänker denna åtgärd för effekt ökning  om maskin har Förgasare bestyckas upp 1-2steg på Hv- munstycket
 Effekt ökning : ca 6-8hp går att kombinera till det mesta vad det beträffar pipa & pipor. Mycket fint med tex Singel rör+ Reeds.

Steg2:
Denna portningsgrad är som det låter en vidare utveckling av 1:an med mål att få mer effekt om steg1 känns för ”lite” Detta steg är framtaget primärt för tex kombineras med Pipa eller pipor. Kan även brukas med std rör men kommer till sin rätt med trim rör. Då nyttjas den ökande rpm området samt ökande avgas massan betydligt bättre och du som kund får mer valuta för pengarna.
Effekt ökning: Ca 10-14hp Beror på vilket sammanhang och vilken maskin..En stor kubikare reagerar mycket fint men en mindre blir effekt ökningen mindre.

Steg:Cross/CR
Som det står = cross/tävling..Här har långa livslängder fått tummas på pga att få ut max effekt  i flesta lägen och prioritet är att få en bra effekt uppbyggnad. Service/ kolvar-ringar måste bytas mycket tidigare än std eller steg1-2.
Effekt ökning: Väldigt individuellt beroende på maskin

Steg : Dragrace 
Det är specielt steg för just dragrace då är max livslängd inte prioriterat utan effekten. Här finns många vägar att gå och dessa går vi igenom i samband av beställning så allt blir rätt för just ditt bygge. 

Vevhus Portning! Varför gör man det?
Om man portar vevhuset ger det i flesta fall en betydligt rappare maskin och finare gång mindre bestyckningskänslig.och om du ska ha Max effekt måste man även göra detta.

Steg 1 :
Ger ökat gassvar & förbättrad effekt på mellan registret: ca +2-5hp

Steg 2:
Betydligt ökad gasrespons samt effekt på mellanregistret: 4-6hp

Steg Dragrace:  Max Effekt och effekt uppbyggnad.


Här ser ni en 1465cc Arcticcat Trippel. ca 280hp

Följ oss på
 

PF racing
Anttila 19
95296 Lappträsk
Sweden

Tel: 070-3905480
Mail: pfracing1@gmail.com
Hem: www.pfracing.se

Bg nr: 5443-9302